The News

Groblje pod Jatarama

Godjenjsko groblje, tzv.groblje pod Jatarama je u vrlo losem stanju. Vec nekoliko godina je bez ikakve ograde, tako da divljac ulazi i pravi stetu u mezarju. Ne dozvolimo da ovo mezarje dodje u situaciju kad necemo moci prici da posjetimo, a ne nekog da sahranimo. Pomozimo da se ova akcija odradi, kao i sve druge akcije koje su pokrenute, i zavrsene u Godjenjima.

Prilozene su dvije opcije: 1) Drvena ograda sa bodljikavom zicom 2) Metalna ograda sa ulaznim vratima Ukupa iznos opcije br. 1 je 2,500KM a 4,500KM za opciju br.2. Cilj ove donacije je da se skupi dovoljno za metalnu ogradu (opcija br.2), stim da ako ne iskupimo dovoljno novca, i drvena ograda bi bila puno bolja nego sto je trenutna situacija. Opcija br. 2 bi bila puno izglednija i izdrzljvija.

Posaljite nam poruku ako ste zainteresovani za  donaciju. Ako se nalazite u Bosni donaciju mozete izvrsiti licno kod Adema Lilica ili Nedzada Lilica. Sve vase donacije ce biti objavljene na www.godjenje.net, i bicete obavjesteni o radovima na mezarju. Molimo sve ljude dobre volje da na pomognu u realizaciji ove humanitrane akcije, i ne zaboravimo nase najblize kojima je vjecna kuca u tom mezarju. Ako se ovaj projekat ne realizuje, uskoro necemo moci ni uci tu. Unaprijed hvala

 

 

Additional information