The News

Svadba Muradifa Muratovića

Muradif je sin Ismeta Isme i Hajre Muratović djev. Hakić.


Forografije sa ove lijepe svadbe uzeo sam sa facebook-a.

Ismina kćerka Irma mi je poslala sljedeći tekst, pa se nadam da ćete više saznati o ovoj svadbi:

Mlada: Irma Hrustic, Roditelji Dzevad i Nevresa Hrustic, iz Kalesije.
Kum: Nermin Hakic, dajdza mladozenje.
Kuma: Alma Smajlovic, prijateljica mlade.
Pratilje: Irma Muratovic, sestra mladozenje. Dzevada Hrustic, sestra mlade, Emina Mehmedovic, rodica mlade. Mirnesa Muratovic, rodica mladozenje. Rjafa Hasankvoic, Jasmina Hukic, i Ehlimana Hamidovic, prijateljice mlade,
Pratioci: Jasmin Halimanovic, Dinel Hakic, Ernad i Jamsin Muratovic rodaci mladozenje Amir Cakor i Elvir Hrustic, rodaci mlade. I Emir Beganovic, prijatelj mladozenje.
Mali sto su prstenje nosili: Amar Lokmic, rodak mladozenje, i Edin rodak mlade.
Male sto su cvijece bacale: Emina i Medina Halimanovic, rodice od mladozenje (bliznice tetke Mirsade) i Edina, rodica mlade.
Ismet i Hajra Muratovic su obavili svadbu i veselje svog sina i sa serijatskom svadbom koja je bila u nasoj kuci, sa efendijom iz Grand Rapids, Muazom. Bliza famelija, i Godenci, koji su prisustvali i uljepsali nase veselje su bili: Iz New York Asim Zagorica sa famelijom, Omer Halimanovic sa famelijom. Iz Michigan, Dzevada Dzebo (crni) sa famelijom. Osman Lilic sa famelijom, Jusuf Lilic sa famelijom. Iz North Carolina, Fikro i Adis Muratovic sa famelijom, Zejnil i Hiba Curis sa famelijom, Arif i Aida Muratovic. Iz Iowa Jusmir Muratovic sa famlijom, Hajrudin Smajic sa famelijom, Hajrudin Hodzic sa famelijom, Ibro i Irsad Palic sa famelijom. Iz Kentucky Tahir Zukic sa famelijom, Alija Alemic sa famelijom, Sead Porobic sa famelijom. Iz St. Louis Fuad Kulovac sa famelijom, Mevludin Kulovac sa famelijom, Esed i Adis Kurtic sa famelijama. Iz Indiana: Rifet Muratovic sa famelijom, Nermin Hakic sa famelijom, Jakuf Halimanovic sa famelijom, Mirsad i Suada Hakic, (koji su iz Njemacke dosli), Rasim i Zajko Zigic sa famelijom, Muamer Hajric iz North Dakota. Bilo je jos mnogo gostiju i prijatelja, oko 360 ljudi su napunili salu! Bili bi presretni da se ovo dogodilo u nasjo Bosni da bi mogli okupiti jos nase famelije, ali vrijeme je ucinilo svoje.

{youtube}0456ziSFNSY{/youtube}

Pogledatje nekoliko fotografija:
Mladencima želim da im se zvijezde podudare i da ih sreća prati u životu.

Additional information