Ridžal

User Rating:  / 0
PoorBest 

U Gođenjima je 1992. bila 1 porodica Ridžal sa 9 članova.

Niko se nije vratio u Gođenje.

Ridžali su doselili iz Čajniča


Ridžal Šaćira Ramiz

Sa Ramizom su 1992. živjeli: majka Rukija (djev. Uvjezović), supruga Munira (djev. Lilić), sinovi Šaćir i Kemal, kćerke Kadira, Azra, Amra i Raza.Ramiz je rođen 1951. Nestao 1995.


Rukija je rođena 1918. Umrla je 1995.Munira živi u Zenici.Šaćir je oženio Smriko Aziru iz Zenice. Imaju kćerku Šejlu. Žive u Zenici.Kemal je oženio Mulić Dženitu iz Zenice. Žive u Zenici.


Kemal i Dženita imaju sina Adnana.


Kadira se udala za


Senada Smriku iz Zenice. Žive u Zenici.


Kadira i Senad imaju sina Adnana.Azra se udala za Benjamina Smriku iz Zenice. Imaju kćerke Adelisu i Benisu. Žive u Zenici.Amra se udala za Misirliju Smriku iz Zenice. Imaju kćerke Saru, Amnui Ramajanu.Raza se udala za Larisa Ahmića iz Zenice.


Imaju sina Bakira. Žive u Zenici.


Munira i Ramiz su dobili u toku rata kćerku Samru.

Na mezarju u Podjatarama klanjana je dženaza i ukopan je rah. Lilić Suljo.Bio je lijep i sunčan zimski dan.

Na dženazu je došao veliki broj rođaka i prijatelja iz Gođenja, susjednih sela i Sarajeva.

Iz Sarajeva je organizovan prevoz.

Slike je poslao Lilić Nedžad.

Evo slika sa dženaze i ukopa:

Sljo je rođen 1942. godine. Njegova majka, Fatima Bećirević, je umrla ubrzo poslije njegovog rođenja. Suljo nije zapamtio majku. Nije doživio majčinsku ljubav i brigu i tražio je to od svih sa kojima se susretao. Odrastali smo zajedno i to je na mene ostavilo poseban utisak. Ne sjećam se da se sa nekim posvađao, da se tukao, kao što su to radila sva djeca. Ostao je takav čitav život.

Kada je odrastao i odslužio vojsku, otišao je u Sarajevo 1965. godine. Otišao je u prvoj generaciji mladića iz našeg kraja koji su tražili posao u tuđini. Zaposlio se Suljo u Sarajevu. Oženio je Zubanović Hanku iz Župe. Sa njom je dobio kćerku Belmu i sinove Kemu i Kenana. Napravio je kuću u Sarajevu.

Nije Sulju mimošla tragedija našeg naroda. U borbi za svoju domovinu, za svoju porodicu, za svoj narod i njegovo dostojanstvo poginuo je njegov sin Kemo u 24 godini života.

Doživio je Suljo i penzionerske dane. Često je dolazio u rodne Gođenje. Družio se sa svojim rođacima i nekadašnjim komšijama. Svi su ga izuzetno cijenili i svuda je dočekivan sa radošću.

Rahmetli Sulji želim da mu dragi Allah d.ž. podari dženet.

Porodici i prijateljima želim sabur u ovim teškim trenucima.


Additional information