Muratović Selman i Mila

User Rating:  / 0
PoorBest 

                              s5

 

 

  

Selman se poslije operacije osjeća dobro.

s1

Kada sam došao kod Selmana i Mile, odmah sam mogao zaključiti da su obadvoje dobro. Obradovali su se i bili su dobro raspoloženi.

s2

Mila mi je sa ponosom pokazala da je njen veliki vrt spreman za sijanje. Takođe je napomenula da je bašča (voćnjak) uređen kao i uvijek.

s3

Da bi bila što uvjedljivija, Mila mi je pokazala i dio vrta koji je već posijala. Nije propustila da me podsjeti da o svemu vodi računa, kao i ranije prije Selmanove operacije. Pritke su bile lijepo i brižno spremljene i spremne su za upotrebu, kada zatrebaju.

s4

I Selman je nastojao da me uvjeri da je dobro sa zdravljem i da se potpuno posvetio ugodnim radovima uređenja okućnice.

Prvo mi je objasnio da je krava negdje tu blizu i da sa tim nemaju nikakvih problema. Usput je napomenuo da radi poslove koji mu pružaju zadovoljstvo, a svakako, su korisni. Pokazao mi je pritke koje polako pregleda, zaoštrava i priprema za priticanje.

s5

Onako, usput, su me podsjetili da postoje i poslovi koje sa užitkom rade zajedno. To je njegovanje cvijeća, kojeg ima dosta oko kuće, iako je proljeće tek počelo. Lako je bilo zaključiti da svako od njih ima svoje simpatite, da vole neko cvijeće više. To im ne smeta da se sa istom pažnjom i radošću posvećuju svakom cvijeću.

Bilo je ugodno slušati Milu i Selmana kada govore o najobičnijim i svakodnevnim životnim dešavanjima. Kao i svaki put poželio sam da ih opet, što prije posjetim, da se opustim, da slušam ona lijepa životna događanja. Ono što oni rade, za nekoga su problemi i opterećanja. Za Milu i Selmana su igra i zabava.

Želim im da još dugo uživaju, da budu sretni na svoj način.

Additional information